Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /storage/content/24/145924/mattiaslovkvist.com/public_html/wp-settings.php on line 18 Conflicts at Mattias Lövkvist

Mattias Lövkvist

Journalist

Archive for the ‘Conflicts’ Category

Två relevanta kommentarer

without comments

Written by mattias

November 30th, 1999 at 12:00 am

Posted in Conflicts, Uncategorized

Tagged with , , ,

Afghanistan

without comments

Det här måste vara bland det deppigaste jag läst på senaste tiden.

a suicide bomber reportedly attacked the wedding of a man who had joined a local anti-Taliban militia, killing up to 40 wedding guests and wounding 77 more

Man vet ju vilket tvärsnitt av människor som är på bröllop. Vänner, kusiner, barn, gamla, morföräldrar, unga, förälskade, hoppfulla singlar osv. osv. Fruktansvärt. Som om det inte var nog.

The Taliban reportedly hanged a seven year old boy yesterday on suspicion of spying for the government in Sangin district in Helmand (CNN, AP, CBS, Pajhwok).

Jag vet inte hur man löser situationen i Afghanistan. Nu är det väl inte bra med mängder med utländska styrkor i Afghanistan, det tycks ju uppstå lika mycket konflikter som det löser, men vad är alternativet?

Written by mattias

June 10th, 2010 at 3:47 pm

My Lai

without comments

Bra dokumentär om My lai på SVT

På Google books kan man läsa artikeln i Life magazine från 1969 med foton från My lai

Written by mattias

May 31st, 2010 at 4:03 pm

Annat

without comments

header
Förresten, anledningen till att jag inte skrivit här på ett tag är bland annat att jag var med och arrangerade Föreningen grävande journalisters konferens Gräv 10. Jag tänkte först att jag skulle hjälpa till lite blygsamt men det slutade med att jag var en av typ 10 pers som arrangerade hela konferensen. Kul var det i alla fall och väldigt inspirerande under själva konferenshelgen. Guldspadefesten var ju episk också.

logo
Sen har jag startat Journaliststudenter utan gränser tillsammans med min klasskamrat Martin Edström. Den är nu en underförening till Reportrar utan gränser. Vår första grej blir att göra en resa till Moskva med andra studenter för att förhoppningsvis träffa ryska journaliststudenter och besöka intressanta redaktioner och organisationer.

Written by mattias

March 27th, 2010 at 11:44 pm

Uganda

without comments

Från Lead Uganda

Written by mattias

December 27th, 2009 at 1:31 am

Posted in Conflicts, NGO, Uganda

Tagged with , , , ,