Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /storage/content/24/145924/mattiaslovkvist.com/public_html/wp-settings.php on line 18 citat at Mattias Lövkvist

Mattias Lövkvist

Journalist

Archive for the ‘citat’ Category

Månadens blogginlägg

without comments

Trodde det var länge sedan jag bloggade, men det var ju bara lite över en månad sen. Tycker ni att bloggar ska uppdateras oftare än så måste jag nog göra er besvikna, vi kan nog en gång för alla konstatera att jag tillhör den lilla skaran som bekänner sig till slow blog-skolan.

Jag tänker dock ofta på att jag borde blogga upp grejer, till alla er en till tre läsare som råkar hamna här av misstag. Men det finns sällan tid. Nu har jag dessutom börjat ett nytt jobb som ekonomijournalist på Reuters.

Det här var fyndigt:
44

I övrigt har jag läst mycket artiklar på Vanity Fair på sistone. Hade helt missat att de hade så bra grävande journalistik på ekonomiområdet. When irish eyes are crying om Irlands kris är fantastisk. Finns långa texter om Island och om finanskrisen 2008 som också är otroligt bra. Om man kollar runt lite. Höll på att garva ihjäl mig åt A.A. Gills text om Dubai. och deras fotospecial på Gadaffi, eller hur det nu ska stavas.

Written by mattias

November 30th, 1999 at 12:00 am

Posted in citat, ekonomi

Tagged with , , ,

Radiumsekunden

without comments

harrymartinsson200px

”Ibland när han gick och teg och ingenting särskilt tänkte på kände han i ordlös klarhet hur allt var. Allting stod klart för honom, men om han hade försökt säga eller tänka bara så mycket som “tyst, tyst” så skulle allt varit borta. Han tänkte: Så är det nog för alla människor. Det är nog inte bara för mig. När han blev äldre kallad han det radiumsekunden. Någon sällsynt gång hade han den. I sådana stunder kom ett svep av klarhet. Plötsligt visste man allt. Men bara en sekund. Sedan fortsatte vimlet som förr och man stod kvar och undrade varför Undret var så. Att det var sällsynt som radium. SÅ var radiumsekunden. Den gick inte att hålla kvar. Den gick inte ens att tänka. Efteråt visste man bara att man för ett ögonblick hade vetat vad man annars inte visste. Men hur det varit kunde man aldrig förklara ändå. Så var radiumsekunden. Den kom oombedd och gick som den kommit. Omöjlig var den att hålla fast, omöjlig att locka till sig.”
-Harry Martinsson, Vägen ut

Written by mattias

February 4th, 2011 at 12:59 pm