Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /storage/content/24/145924/mattiaslovkvist.com/public_html/wp-settings.php on line 18 Gud at Mattias Lövkvist

Mattias Lövkvist

Journalist

Archive for the ‘Gud’ Category

Vatten

without comments

Känns alltid som en comeback varje gång jag gör ett inlägg här. I vilket fall, video nedan. Orent vatten dödar mest av allt på jorden. WHO/UNICEF uppger att 884 miljoner lever utan säkert vatten. Och se här, det finns en teori om att drickbart vatten har passerat sin maximala mängd i flera länder. Och FN:s mat och jordbruksorganisation menar att 1,8 miljarder kommer leva utan drickbart vatten 2025. Därtill kan två tredjedelar av jordens befolkning bli utsatta för vattenstress, en term som innebär att ett lands befolkning lever på 1 700 kubikmeter vatten per år.

Solidarités International: Water talks from La Boite Concept on Vimeo.

Written by mattias

November 30th, 1999 at 12:00 am

Foto

without comments

Alfredo Jaar, Gold in the morning

Fantastiskt foto av Alfredo Jaar. Arbetare vid en guldgruva i Argentina 2002. Från Daylight magazine.

Written by mattias

January 15th, 2010 at 11:55 pm

Vad är gud?

without comments


“Inget verkar skrämma den moderna vuxna människan mer än tanken på Gud och Döden. Folk söker istället desperat efter tillflyktsorter, ägnar all sin vakna tid åt att beskriva sina shoppingvanor och twittrar om sin senaste krogrunda. Moral och ansvar förkastas som en rest av ett kulturellt arv. Allt som påminner om en seriös diskussion om det bortom synbara blir utsatt för sarkastiska kommentarer.”

Christian Sander skrev en text om gud i vänsterns kamporgan ETC, av alla ställen. Den var bra, läs den.

Sverige och några få andra västländer är unika när det gäller gud/tro. Här behöver man aldrig förhålla sig till gud och annan religiös tro. I 90% av världen är folk djupt troende, något svensk debatt om allsköns ting i stort sett aldrig bryr sig om. Jag tror det är ett stort misstag.

Written by mattias

December 28th, 2009 at 9:56 pm

Posted in Gud

Tagged with , , , ,