Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /storage/content/24/145924/mattiaslovkvist.com/public_html/wp-settings.php on line 18 2010 March at Mattias Lövkvist

Mattias Lövkvist

Journalist

Archive for November, 1999

Björks hus

with 2 comments

Björk

Björk fick det här huset som ett tack för att hon satt Island på kartan. I vissa kulturer kanske det skulle tolkas som en pik om man gav någon ett hus på en otillgänglig, ogästvänlig och karg ö.

Written by mattias

November 30th, 1999 at 12:00 am

Posted in architecture

Tagged with , , ,

Vad hände sen?

without comments

Apropå Reportrar utan gränser så skriver deras ordförande Jesper Bengtsson en bra krönika i Journalisten där han tar nästan tangerar en tanke jag har haft. Att medierna gör nedslag i en plats/händelse och sen fladdrar vidare. Speciellt utrikesnyheter är ju så. Det borde vara mer kontinuerlig rapportering från hela världen. Det är dyrt med utrikeskorrar, visst. Men flera tidningar/radio/Tv skulle kunna gå ihop och göra en gemensam satsning. Ta in lokala korrars berättelser, ta in bloggare på plats och liknande. En plats där man till exempel kan ställa sig frågan “Vad händer i Kongo-Brazzaville just nu?” och få ett gäng detaljerade och uppdaterade texter om det direkt.

Written by mattias

March 28th, 2010 at 12:08 am

Annat

without comments

header
Förresten, anledningen till att jag inte skrivit här på ett tag är bland annat att jag var med och arrangerade Föreningen grävande journalisters konferens Gräv 10. Jag tänkte först att jag skulle hjälpa till lite blygsamt men det slutade med att jag var en av typ 10 pers som arrangerade hela konferensen. Kul var det i alla fall och väldigt inspirerande under själva konferenshelgen. Guldspadefesten var ju episk också.

logo
Sen har jag startat Journaliststudenter utan gränser tillsammans med min klasskamrat Martin Edström. Den är nu en underförening till Reportrar utan gränser. Vår första grej blir att göra en resa till Moskva med andra studenter för att förhoppningsvis träffa ryska journaliststudenter och besöka intressanta redaktioner och organisationer.

Written by mattias

March 27th, 2010 at 11:44 pm

Alger, Aruba, Hong kong, Kim Jong-Il och Jemen

without comments

Ojojoj. Jag har verkligen inte haft tid att skriva här. Förstår att alla mina miljontals läsare är besvikna. Här är en del grejer jag tänkt skriva om men inte hunnit.
Alger
Förlorat årtionde för alger som biobränsle från Wired

Aruba, en nederländsk ö i västindien bygger en gigantisk vindkraftspark. Kommer försörja ön med 20% av enegibehovet på dagen och 60% på natten. Det är verkligen gigantiska vindsnurror.

Hong kong

Fantastiska foton av Hong Kong tagna av fotografen Michael Wolf

kim2
kim1

Kim Jong-Il gör små inspektionsrundor då och då. Nordkoreanska staten släpper pressfoton av rundorna.

Jemen
Jemen
Jemens hemliga städer. En inte så känd bild av Jemen.
Välskrivna bloggen Livet efter oljan skriver bra om Jemens stora problem, oljereserverna minskar och vatten är en bristvara.
“”Yemen’s water share per capita is under 100 cubic meters a year, compared to the water poverty line of 1,000 cubic meters”. Världsgenomsnittet är 2500 m3 vatten per person och år.”

Written by mattias

March 27th, 2010 at 11:27 pm

Posted in Foto

Tagged with , , , , ,