Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /storage/content/24/145924/mattiaslovkvist.com/public_html/wp-settings.php on line 18 2011 March at Mattias Lövkvist

Mattias Lövkvist

Journalist

Archive for November, 1999

Tobinskatten

without comments

Jag är verkligen on fire nu, blog-fire! Två inlägg samma kväll!

I alla fall, la märke till att Europaparlamentet röstade för att EU-kommissionen ska ta fram ett förslag om en Tobinskatt för ett tag sen. Nu verkar inte EU-kommissionen ha lust med det, men ändå. Är det inte väldigt uppseendeväckande att Europaparlamentet röstar för att genomföra en Tobinskatt. Eller har jag missat nåt helt? Det var ju röstkross i siffrorna också. 529 mot 127.
Det var mycket debatt om det för tio år sen när Attac propagerade för det. Inte så het potatis nu tydligen.

Written by mattias

November 30th, 1999 at 12:00 am

Posted in Uncategorized

Månadens blogginlägg

without comments

Trodde det var länge sedan jag bloggade, men det var ju bara lite över en månad sen. Tycker ni att bloggar ska uppdateras oftare än så måste jag nog göra er besvikna, vi kan nog en gång för alla konstatera att jag tillhör den lilla skaran som bekänner sig till slow blog-skolan.

Jag tänker dock ofta på att jag borde blogga upp grejer, till alla er en till tre läsare som råkar hamna här av misstag. Men det finns sällan tid. Nu har jag dessutom börjat ett nytt jobb som ekonomijournalist på Reuters.

Det här var fyndigt:
44

I övrigt har jag läst mycket artiklar på Vanity Fair på sistone. Hade helt missat att de hade så bra grävande journalistik på ekonomiområdet. When irish eyes are crying om Irlands kris är fantastisk. Finns långa texter om Island och om finanskrisen 2008 som också är otroligt bra. Om man kollar runt lite. Höll på att garva ihjäl mig åt A.A. Gills text om Dubai. och deras fotospecial på Gadaffi, eller hur det nu ska stavas.

Written by mattias

March 19th, 2011 at 11:03 pm

Posted in citat, ekonomi

Tagged with , , ,